Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ - ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τα υπέροχα ζευγάρια του Γιώργου Σταθόπουλου είναι σύμβολα ζωής, άυλα και διάφανα προβάλλονται μέσα από ονειρικά τοπία, σε αισθησιακούς εναγκαλισμούς να στέλνουν μηνύματα αγάπης και αισιοδοξίας. Μέσα σε μια εποχή μοναξιάς ο ζωγράφος υμνεί την συνύπαρξη, τις σχέσεις, την συντροφικότητα και τον έρωτα, δίνοντας με τον μοναδικό του τρόπο ελπίδα, χρώμα και φως στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. 

Ζευγάρι, ακρυλικό σε καμβά
Έργα κυρίως ανθρωποκεντρικά, με έντονη ελληνικότητα, συνδυάζουν υπερρεαλιστικά και εξπρεσιονιστικά στοιχεία σε μια απλοϊκή γραφή.
Κυρίαρχα γνωρίσματα, το φως, τα έντονα χρώματα, η μυθολογία, ο έρωτας και το ελληνικό τοπίο .
 
Νεαρό Ζευγάρι, ελαιογραφία σε καμβά

Με θετική ματιά εστιάζεται πάντα στο "ωραίον" και ζωγραφίζει με πάθος την όμορφη πλευρά της ζωής αρνούμενος συνειδητά την "εφιαλτική τέχνη".
 
Ζευγάρι, μικτή τεχνική
  « ...Την ομορφιά της ζωής την βλέπω παντού, λέει ο ίδιος. Μια βόλτα να βγεις έξω με τη βροχή, πόσο μάλλον την άνοιξη και το καλοκαίρι με τον υπέροχο αττικό ήλιο, βλέπεις όμορφους ανθρώπους, ωραίες γυναίκες, λαμπερούς νέους, την ομορφιά της Φύσης. Η άσχημη όψη της ζωής θα έρθει οπωσδήποτε, είτε το θέλουμε είτε όχι… Ποιος ο λόγος να εστιάζουμε σ αυτήν και στην τέχνη; ...»
 
Ζευγάρι σε μοτοσυκλέτα, ελαιογραφία σε καμβά, 2007
Ζευγάρι στην πόλη, ελαιογραφία σε καμβά
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου